Een Travellerspoint blog

Mexico...nog 23 dagen

Gistren vond de vertrekvergadering voor de reis plaats in het ViaVia Reiscafé in Antwerpen. Door de (op 't eerste zicht) toffe bende te zien waarmee ik vertrek en door heel de tijd over de reis gepraat te hebben, kan ik natuurlijk al helemaal niet meer wachten tot we vertrekken.

We hebben ook ons reisvoorstel gekregen, maar dit kan tijdens de reis zelf nog veranderen afhankelijk van onvoorziene omstandigheden of onze voorkeuren om eventueel iets anders te doen.

Reisvoorstel:

05/09: Vertrek in Zaventem om 09u50 en aankomst in Merida (Mexico) om 4u28 Belgische tijd.

We zullen er een lange reis hebben opzitten met tussenlandingen in New York en Houston, dus wanneer we zullen arriveren in Mexico zullen we direct in ons bed willen kruipen en dat zal gelukkig ook net gepast zijn want lokale tijd zal het daar 21u28 zijn, 7u vroeger dan thuis.

06/09: Merida - Valladolid: Hier is een rustig dagje gepland omdat we wrs toch met een serieuze jetlag zulllen zitten. We nemen de bus naar Valladolid waar we rest van de dag zullen spenderen aan al fietsend de streek verkennen en wat zwemmen.

07/09: Chichén Itza + cenotes: Valladolid wordt de uitvalsbasis om al heel vroeg naar de Mayatempels van Chichén Itza (de grootste, best gerestaureerde en meest bezochte archeologische zone van Mexico) te trekken. Vroeg omdat de temperaturen dan nog meevallen en omdat er dan nog weinig toeristen zijn. Daarna zal een verfrissende duik in de cenotes welkom zijn. Cenotes zijn natuurlijke bronnen met prachtig turquoise-blauw water in ondergrondse grotten waar het zonlicht via een opening aan de bovenkant binnen kan.

08/09: Valladolid - El Balam - Rio Lagartos: Vanuit Valladolid vertrekken we dan naar de twee volgende bestemmingen. El Balam is een recent ontdekte mayasite. Rio Lagartos is een natuurpark waar we door een natuurgids op een boottocht zullen begeleid worden doorheen de mangrove langs pelikanen, flamingo's, krokodillen en met enig geluk dolfijnen.

09/09: Rio Lagartos - Merida: Wanneer terug aangekomen in Merida "De Witte Stad" zullen we een daguitstap doen naar grotten en mayasites.

10/09: Merida: Een vrije dag voor ons die we mogen invullen naar eigen wensen. Merida is een stad met de grootste markt van het land dus die dag invullen zal geen probleem vormen

11/09: Uxmal + Calcehtoc: Eerst zullen we in de Puucheuvels de wereld van Uxmal's Mayatempels gaan bewonderen, daarna gaan we op ontdekking in het labyrint van gangen in de grotten van Calcehtoc.

12/09: Merida - Palenque: Terug een vrije dag in Merida, waarna we de nachtbus zullen nemen naar Palenque (waar ik mezelf kennende geen oog zal dichtdoen).

13/09: Palenque - Misol Ha: Palenque is een unieke Mayasite met één van de belangrijkste tempels en heeft een idyllische ligging middenin de jungle. Daarna gaan we verfrissing opzoeken bij de prachtige watervallen van Misol Ha. Overnachting in kleine hutjes buiten de stad.

14/09: Palenque - San Cristobal: San Cristobal is een koloniaal stadje in het Chiappasgebergte.

15/09: Cañon de Sumidero + stad San Cristobal: Eerst gaan we met een motoroboot de cañon doorkruisen, daarna gaan we de stad verder verkennen evenals een stapje in het nachtleven zetten.

16/09: San Juan Chamula + Zinancantan: twee indianendorpen waar we op bezoek gaan. Jammergenoeg zal ik daar hoogstwaarschijnlijk geen foto's kunnen nemen wegens lokale gewoonten. Indianen geloven dat je door het nemen van hun foto ook een deel van hun ziel wegneemt, dus fotocamera's worden daar niet op prijs gesteld.

17/09: Amantenango + El chiffon + Lagos de Montebello: Amantenango is een klein pottenbakkersdorpje, de Lagos de Montebello is een prachtig stukje natuur met 74 helderblauwe meren.

18/09: Montebello - lacanja: In lacanja vind je een kleine gemeenschap van Lacandon-indianen. Zij gaan gekleed in witte gewaden en dragen hun haar lang en golvend. We zullen bij hen overnachten.

19/09: Jungle + Bonampak + yaxchilan: Een Lancandon-indiaan zal ons gidsen tijdens een jungletrekking. Dan gaan we door naar Bonampak, waar de muurschilderingen van de Maya's het best bewaard zijn gebleven. Ten slotte hopen we de afgelegen ruïnes van Yaxchilan te bezoeken, dit is de beste Mayasite van Mexico om wildlife te zien.

20/09: Chetumal via Calakmul

21/09: Calakmul: Calakmul is een nog stille jungleruïne die totaal niet toeristisch is en moeilijk te bereiken, wij zullen proberen een busje te charteren om daar één of twee dagen te verblijven. Ik hoop echt dat het ons lukt (de groep die in juli geweest is, is er niet in geslaagd) want je kan er over begroeide paden door tropisch regenwoud lopen, luisteren naar de jungle, orchideeën en bromelia's ruiken en de ruïnes van deze oude Mayastad beklimmen, vaak nagenoeg alleen!

22/09: Chetumal: stadje met een piratenfort en een museum over de Mayacultuur

23/09: Tulum + hidden worlds: Bovenop een Mayavesting in Tulum zullen we een schitterend zicht hebben over de Caraïbische kust waar we gaan snorkelen in de buurt van koraalriffen

24/09: Riviera Maya

25/09: Isla Mujeres: eilandje voor de Caraïbische kust waar we naar hartelust zullen kunnen zwemmen, snorkelen, fietsen of wandelen. Daarna nemen we de bus naar Cancun, waar we het nachtleven zullen verkennen om goed moe te zijn voor het vertrek naar huis zodat we hopelijk een oogje kunnen dichtdoen op het vliegtuig.

26/09: Vertrek uit Cancun om 6u05 plaatselijke tijd (13u05 Belgische tijd), terug tussenlandingen in Houston en NY

27/09: Aankomst te Brussel om 8u20 Belgische tijd

Zoals je ziet, meer dan genoeg om naar uit te kijken. Tijdens de reis zal k dan ook proberen om regelmatig es een verslag hier na te laten.

Fie x

Geplaatst door Philine 7:58 Gearchiveerd in Mexico

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint