Een Travellerspoint blog

Dag 4

¡Hola

k Ben nog es op internet geraakt sie. Ondertussen zijn we al een paar daagjes verder en hebben we al massa's meegemaakt. Internet is hier niet zo duur omdat de meeste mexicanen dat zelf niet hebben thuis en dus ook naar internetcafes gaan.

Omdat ik niet zo heel veel tijd heb zal ik 1 dag beschrijven, die van gistren.

Gistren zijn we van Valladolid naar Rio Lagartos gereist met een Collectivo (minibusje). Dat was een uurtje of 2 reizen. Daar aangekomen stonden we allemaal versteld van het zicht. Rio Lagartos is een gezellig vissersdorpje met fleurig gekleurde huisjes en prachtig blauw water van de mangroves. Het eerste wat we daar gedaan hebben is gegeten. Er stond verse gebraden vis op het menu; overheerlijk. Na het inchecken in de hostel kwamen 2 motorbootjes ons ophalen en werden we voor enkele uurtjes op een prachtig stukje verlaten strand gedropt. We hadden daar het gevoel dat we in Honolulu beland waren. Daar hebben we onze tijd wat gevuld met waterspelletjes, beachvolley, luieren en leguanen spotten. Rond 17u kwamen Diego en Ismael, onze gidsen, ons weer oppikken voor een boottocht van nog zo n 4 uur. Toen begon het avontuur pas echt. We werden door de mangroves geleid en de gidsen lieten ons van zo dichtbij mogelijk het wildlife zien: flamingos, lepelaars, pelikanen, en zelfs een havik.

IMG_1029.jpg

Op een bepaald moment haalde ismael een prehistorisch beest uit het water. Een soort grote mexicaanse krab met precies een helm op. t Zag er angstaanjagend uit maar twas een ongevaarlijk beest, sommigen hielden het zelfs vast.

IMG_1017.jpg

Wat verder merkten de gidsen een krokodil op, normaal komen die pas s nachts uit. Volgende stop wa een kleistrand waar we aanmeerden en mochten uitstappen. Daar mochten we eerst baden in een zoutmeer waar we bleven drijven en daarna werden we ingesmeerd met een dikke laag witgrijs klei waardoor we op een soort indianenstam leken. Die klei lieten we opdrogen en zo stapten we het bootje terug in.

IMG_1694.jpg

Toen hebben we een halfuurtje gewacht, totdat het pikdonker was, vooraleer terug te varen. Reden was dat nu de krokodillen uitkwamen. De getrainde ogen van ons gidsen konden die makkelijk spotten in het water doordat het licht van hun zaklamp reflecteerd in de ogen van de krokodillen. Zo hebben we net crocodile dundee-gewijs in ons minibootje krokodillen benaderd tot die naast ons boot lagen. Zelfs de jongens hadden toen efkes schrik. Ook hebben we door de oplettende ogen van de gidsen een wasbeertje gezien in de bomen. Het spannenste was toen ons gids in het water sprong om een krokodil te vangen. Een paar km verder hebben we onze klei afgespoeld en nog een lekkere maaltijd gegeten.

IMG_1097.jpg

Zo dat was al 1 dagje beschreven. Mn tijd is bijna om dus ik moet afsluiten.
Nog even zeggen: superleuke mensen in de groep en lekker eten!


Tot de volgende
x

Geplaatst door Philine 19:19 Gearchiveerd in Mexico

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint