Een Travellerspoint blog

Back to civilisation

Hey,

Terug in de beschaafde wereld en een internetcafe gevonden om nog efkes verslag uit te brengen voordat we de nachtbus nemen naar chetumal. We hebben ondertussen al weer zo veel meegemaakt dat k nie goed weet waar te beginnen. Vanuit Merida waar ik laatst verslag heb uitgebracht, zijn we naar Palenque vertrokken met de nachtbus. Een helse rit waar niemand veel geslapen heeft gevolgd door een vermoeiende dag waar we een enorm mooi mayacomplex bezocht hebben.

IMG_1844.jpg

IMG_1201.jpg

Die lag midden de bossen en je kon er de brulapen zien en horen. Die maken het geluid van een leeuw dus dat was nogal indrukwekkend.

IMG_1409.jpg

Ook heeft een gids ons efkes meegenomen in de bossen en ons attent gemaakt op de vele gevaren die er schuilen. Zo liet hij ons plots stilstaan en zei hij 'ruik je dat, dat is de geur van een slang die zicht voordoet dood te zijn om een prooi te vangen' Wij natuurlijk van hmmm oke en nu doorlopen aub...

mexico_1_273.jpg

s Avonds hebben we daar in primitieve hutjes geslapen waar de muskietennet erg van pas kwam wegens spinnen, kevers, hagedissen etc als bezoekers. Daarna hebben we verfrissing gezocht in de watervallen van Misol Ha. Heel mooi.

IMG_1241.jpg

Na Palenque volgden enkele dagen San Cristobal waar we geschokeerd waren onze truien te moeten bovenhalen omdat het daar frisjes was. San Cristobal is een enorm leuk stadje waar we massa s souverniertjes hebben ingeslaan. Daar hebben we ook de 16e sept onafhankelijkheidsdag meegemaakt, zowat de meest gevierde feestdag in mexico. Amai wat was me dat. Na el grito (de kreet waarbij oa viva mexico geroepen wordt) en het vuurwerk begon iedereen als zotten te drummen en de duwen, 1 grote massahysterie, en wij die daar zo snel mogelijk weg wilden. De dag erna hebben we in de streek enkele mayadorpjes bezocht en bij mensen thuis gezien hoe ze leven en koken enzo. Te vermelden was het kerkje in San Juan Chamula waar we onze ogen echt hebben uitgekeken. Die kerk stond bezet met duizenden kaarsjes waar Mayanen voor zaten om te bidden. Kaarsjes op de grond, kaarsjes op het altaar, op tafels, overal. Meestal vergezeld met colaflesjes en levende of dode kippen. Zaken die helers gebieden te offeren ter genezing van spirituele ziekten. Die Mayanen gingen ook volledig op in hun gebeden met klaagzangen en dergelijke. t Was een ongelooflijk aanzicht dat we jammergenoeg niet mochten vastleggen met camera.

reis_mexic..006_210.jpg

DSCN3444.jpg

IMG_2012.jpg

Die dagen hebben we ook nog een canon bevaren, heel schoon. En ook nog meren bezocht.

IMG_1275.jpg

IMG_1313.jpg

IMG_0281.jpg

Vandaag en gistren verbleven we bij de lancandonindianen. Supervriendelijke mensen die veel voor ons over hadden. Vanmorgen hebben we een jungletocht gedaan van zo n 3u waarbij we heuse waterstromen moesten oversteken doordat het water zo gestegen is door regenbuien. Wat die regenbuien betreft zo hebben we er al enkele meegemaakt hier en ze zijn telkens heel heftig en vergezeld door onweer. Gelukkig zijn ze vaak pas s avonds en ook niet langdurend.

IMG_1389.jpg

reis_mexic..006_334.jpg

Tot de volgende xxxx

Geplaatst door Philine 18:48 Gearchiveerd in Mexico

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint